”En hel del” på Nutida Svenskt Silver

Åsa Hallqvist smycken

6 april–1 maj 2013 på Nutida Svenskt Silver

I mitt arbete blir konsten en del av mig. Gränsen mellan mig och föremålet löses upp i skapandet och delarna förenas till en upplevelse av enande. Det som sker här och nu uppfyller mig i en helande process bortom tid och rum.

Genom att skissa i styvt papper har jag inspirerats till gestaltningen av föremålen i denna utställning. Jag har sökt efter linjer och skuggor i formen som uppfyller mig med skönhet, glädje och ett djupt inre lugn. Jag har arbetat med rena linjer och ytor som ger en känsla av något tidlöst och universellt; det är formen i sig själv som vill komma till uttryck i ett smycke, ett bruksföremål eller en skulptur.

Läs mer på Nutida Svenskt Silver

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *